Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.03.2012 11:47 - Основи и потенциал на политиката
Автор: swobodabezsmyrt Категория: Политика   
Прочетен: 1039 Коментари: 3 Гласове:
3

Последна промяна: 04.03.2012 11:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Няма "политическа система" , която да гарантира някаква непоклатима във времето устойчивост . Политиката не е нещо , имащо самостоятелно съществуване . Тя е просто част от взаимоотношенията между всички нас . Частта , в която се опитваме да се справим с последиците от факта , че съвместното ни колективно и неразделно съществуване е неизбежно . Никой не може да се освободи от принадлежността си към човечеството . Всеки е зависим от характеристиките на средата си . Това , което се случва около теб нямам как да не ти влияе директно , затова , независимо имаш ли желание или не , си политически ангажиран . Въпреки това повечето хора смятат , че "политиката е долно , неморално , гнусно занимание , затова нито ме интересува , нито искам да имам нещо общо с нея" . Това е така поради липсата на ясна , точна дефиниция на понятието "политика" , поради което никой не разбира цялостната същност на това явление и всеки създава своя собствена интерпретация на неща , свързани с политиката . Каква е основата на политиката ? Баланс , ред , организация . Имаме две страни с различни мнения за един проблем , който засяга всяка една от тях . Води се диалог , намира се решение , установяват се ред и разбираемост , на лице са ясни взаимоотношения и се води адекватно съвместно съществуване . Това е . Не можем да придаваме характеристики на политиката от типа на морална или неморална . Тя е следствие на нашето мислене и поведение . Никой не може да те накара да участваш в диалога , но ако не го направиш оплакванията ти са смешни , жалки и неоправдани , а решенията на участващите в този диалог би следвало да приемаш безгласно , освен ако не си нагъл идиот . Водят ли диалог хора без ценности , то такива в политиката на обществото им няма да има . Изисква се участие от всеки член на обществото в диалога , защото при липсата на такова той е безгласен негов роб . Времето поставя обществото в различни ситуации . Най-организираните групи с най-добрите решения на общите проблеми са олицетворение на най-добрата политика в дадената ситуация . Политиката е величина с променливи характеристики . Единственото , което не се променя е изискването за организация и комуникация . Няма точна политика , а има проблеми и решения .
Какво искаме ?
Какви са целите ни ?
Какво да правим ?
Как да го правим ?
Какви са проблемите ни ?
Какви са решенията им ?
Как да живеем заедно ?
Как да бъдем общество ?
Как да се организираме , така че обществото да помага на всеки , не да пречи на всеки ?
Каква е ситуацията ?
Каква е най-добрата организация в тази ситуация ?

Всички сме зависими от отговорите , които дава нашето общество на тези въпрос . Подобие на диалог винаги съществува . Независимо дали се държи като такова , или не , всяка група хора , населяваща обща територия , е общество . По-добре диалога да е съзнателен . По-добре е групата да работи заедно по колективната си организация . Нека не говорим за политика , а да се насочим към организация и комуникация . Това е .





Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. boristodorov56 - Страхотен текст!Дано го проч...
05.03.2012 09:00
Страхотен текст!
Дано го прочетат повече хора.
цитирай
2. ka4ak - Добро утро!След това което си написал,може би ще разбереш и моето отворено писмо!
05.03.2012 09:29
Ръкописното упражнение,ще даде отговор на всичките ти точки!:)))
цитирай
3. sistemite - Поздрави и от мен ! - sistemitte
06.03.2012 12:05
Ще повторя - boristodorov56 - следва да се прочете от повече хора и след като повечето хора си отговорят сами на въпросите и след като в резултат на това, открият своята, собствена истина и след като в резултат на това осъзнаят да "сглобят" общата истина и след като последната е издържала кратка контролна проверка на времето и след като започне да реализира отделните, индивидуални истини, то ....... ТОГАВА значи, вече и най-после ще имаме нашата Българска, родна, относително-специфична "матрица" на обществено-политическа система - с каквито "матрици" за завиждане - разполагат други, не от "задния двор", а откъм "главната улица" на живота. Колко пропиляно време,....а ??
Пожелавам ти - Успех !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: swobodabezsmyrt
Категория: Политика
Прочетен: 10668
Постинги: 3
Коментари: 4
Гласове: 14
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930